Verbinding als vaardigheid

verbinding-als-vaardigheid

Mensen, teams en organisaties kunnen groeien door verbinding. Maar hoe creëer je verbinding? Hoe ontwikkel je verbinding als vaardigheid? In mijn rollen als leidinggevende en later als coach/consultant, heb ik hier veel naar gezocht. Als ik eerder meer had gelezen over leiderschap en experimenten had durven doen met wat anderen zeiden dat hen succes bracht, had ik waarschijnlijk een boel ergernis en mislukkingen kunnen voorkomen. Natuurlijk gun ik jou je eigen zoektocht, maar ik wil je graag een helpende hand toesteken. Daarom heb ik in een E-book beschreven hoe ik denk dat verbindend leiderschap kan bijdragen aan jouw persoonlijke groei en de groei van je team of organisatie. Ik heb de belangrijkste informatie uit mijn favoriete literatuur over leiderschap gepakt, deze gecombineerd met mijn eigen ervaringen en dat geheel in 4 x 4 praktische tips samengevat.

Voor wie?

Mijn E-book is bedoeld voor alle leiders die sterke en betrokken teams willen bouwen. Als je door de wol geverfd bent of als je veel managementboeken leest, zul je misschien weinig nieuwe inzichten opdoen. Hopelijk vind je het dan de moeite waard om over mijn blik op leiderschap te lezen. Als je nog niet zoveel ervaring hebt als leidinggevende, kan dit E-book je misschien inspiratie geven om dingen uit te proberen. Toepassing van slechts één tip uit dit E-book kan al voldoende zijn om jou te helpen een stap in de goede richting te zetten. Bijvoorbeeld als je:

  • Balans wilt vinden tussen richting geven en ruimte bieden.
  • Samenwerking wilt stimuleren en ruimte wilt creëren voor eigenaarschap van je medewerkers.
  • De kracht van de mensen om je heen wilt versterken, maar ook in control zijn.
  • De mening van anderen wilt betrekken in je besluitvorming, maar ook je eigen richting bepalen.
  • Je verantwoordelijkheid wilt invullen met meer ontspanning en rust.

Wat levert het lezen van dit E-book je op?

Ik claim met dit E-book niet dat ik een goed leidinggevende was of jou exact kan vertellen hoe je beter leiding kunt geven. Mijn doel is vooral je te inspireren en je aan te zetten om te experimenteren met stijlen en technieken die voor jou en in jouw organisatie zouden kunnen werken. Beschouw verbinding als vaardigheid die je voortdurend kunt verbeteren, zodat je de vruchten van verbindend leiderschap kunt plukken:

  • Wees een gids voor de mensen aan wie je leiding geeft. Inspireer hen waar het kan en help hen als het nodig is.
  • Geef je medewerkers vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor je zelf steeds minder de operatie wordt ‘ingezogen’.
  • Behaal resultaten met betrokken medewerkers die zich door jou gehoord en gezien voelen.

Gratis downloaden

Je kunt het E-book ‘Verbinding als vaardigheid’ gratis downloaden op mijn E-books pagina.

Hulp bij versterking van je leiderschap

Als je een nadere toelichting wilt op mijn tips over leiderschap of wilt sparren hoe de inzichten uit dit E-book jou kunnen helpen, hoop ik dat je me weet te vinden met behulp van de gegevens op mijn contactpagina. Kijk ook eens naar mijn andere E-books ‘Teamcraft‘ en ‘Hoofd, hart en handen‘ met praktische tips om te bouwen aan sterke, betrokken teams en het vertrouwen van je medewerkers in jouw leiderschap te vergroten.