Bouwen aan sterke en betrokken teams

cover-ebook-teamcraft

Samenwerking met anderen is de hoofdreden van bestaan voor ieder team en voor iedere organisatie. Het bouwen aan sterke en betrokken teams is een belangrijke sleutel in het realiseren van concurrentievoordeel. Dat kan inspirerend en stimulerend verlopen, maar kan ook een bron van ergernis en frustratie zijn. Ik heb zelf leiding gegeven aan teams en ik maakte onderdeel uit van diverse teams. Goede samenwerking was daarin niet altijd vanzelfsprekend. Met vallen en opstaan heb ik sleutels gevonden ter ontwikkeling van teams. Op basis daarvan heb ik een aantal programma’s ontwikkeld waarmee ik jou kan helpen je team sterk en betrokken te maken. Dat gaat verder dan de gebruikelijke 1-daagse teambuilding sessies.

De hoofdlijnen van mijn programma’s heb ik beschreven in een E-book. TEAMCRAFT, de titel van dit E-book, is volgens mij een niet bestaand woord. Het lijkt een beetje op de Engelse term bushcraft, die wordt gebruikt voor overlevingstechnieken in de wildernis. En het woord doet mij denken aan jobcrafting; je werk passender maken door op zoek te gaan naar waar je goed in bent, waar je energie van krijgt en er vervolgens door middel van eenvoudige stapjes verandering in realiseren.

TEAMCRAFT gaat over bouwstenen die nodig zijn om een team positief te beïnvloeden, zodat het betere resultaten haalt. Niet door middel van revolutie, maar door evolutie. Samen zoeken naar mogelijkheden om kleine, haalbare stappen te zetten om het team sterk en betrokken te maken. Zo’n team bouwen vraagt focus en toewijding van alle betrokkenen om het beste in elkaar naar boven te halen. Slaag je daarin, dan zul je versteld staan van de resultaten die jullie als team kunnen behalen.

Voor wie?

Dit E-book is bedoeld voor alle leiders die sterke en betrokken teams willen bouwen. Als je door de wol geverfd bent of als je veel managementboeken leest, zul je misschien weinig nieuwe inzichten opdoen. Hopelijk vind je het dan de moeite waard over mijn persoonlijke ervaringen te lezen. Als je nog niet zoveel ervaring hebt als leidinggevende, kan dit E-book je misschien inspiratie geven om dingen uit te proberen. Toepassing van slechts één tip uit dit E-book kan al voldoende zijn om jouw team te helpen een stap in de goede richting te zetten.

Wat levert het lezen van dit E-book je op?

  • Inzicht in 5 bouwstenen van effectieve teams.
  • Zes cruciale vragen voor een succesvolle organisatie.
  • Drie sleutels die jij als leidinggevende voortdurend in handen hebt om jouw team of organisatie sterk en betrokken te maken.

Hoe zit het E-book in elkaar?

De opbouw van mijn E-book is eenvoudig. In inleidend Hoofdstuk 1 licht ik toe hoe ik tot de titel van het boek ben gekomen en leg ik uit wat ik onder sterke en betrouwbare teams versta. In Hoofdstuk 2 beschrijf ik de grondslagen voor effectieve samenwerking in teams. Omdat teams een doel en richting missen zonder organisatiekompas, geef ik in Hoofdstuk 3 aan dat management teams een verantwoordelijkheid hebben om hierover duidelijkheid te scheppen. Als de bouwstenen uit Hoofdstuk 2 en 3 zijn gelegd, ligt er een mooie basis, maar begint het dan pas echt. Daarom staat Hoofdstuk 4 in het teken van uitbouwen van de gecreëerde kracht en betrokkenheid.

Gratis downloaden

Je kunt het E-book gratis downloaden op mijn E-books pagina.

Hulp bij bouwen aan teams

Als je een nadere toelichting wilt op mijn TEAMCRAFT-tips of wilt sparren hoe de inzichten uit dit E-book kunnen helpen jou en je team te ontwikkelen, hoop ik dat je me weet te vinden met behulp van de gegevens op mijn contactpagina. Kijk ook eens naar mijn andere E-books ‘Verbinding als vaardigheid‘ of ‘Hoofd, hart en handen‘ met tips om samenwerking te stimuleren en het vertrouwen in jouw leiderschap te vergroten.

Ik wens jou en je team veel TEAMCRAFT!