Not all those who wander are lost.

Niet iedereen die ronddwaalt is verloren.

J.R.R. Tolkien

Over mij

Na mijn studie Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam deed ik promotie-onderzoek Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft. Vervolgens werkte ik ruim 20 jaar in de procesindustrie van Tata Steel; onder meer als manager operations, programma-manager, afdelingschef en projectmanager. Ik kreeg volop kansen, boekte successen en leerde steeds nieuwe dingen. Daarvoor ben ik nog steeds dankbaar.

En toch was er iets wat niet klopte. Ik ervaarde te weinig voldoening en wilde vaker mijn eigen keuzes maken. Het duurde tot 2018 tot ik durfde toegeven aan mijn droom om als zelfstandig coach en consultant te gaan werken. Tijdens deze overgang heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik bleek meer nodig te hebben dan alleen een goed plan, discipline en enthousiasme. Mijn energieniveau op peil en mijn emoties in balans houden, bleek meer dan eens lastig. Maar die ontdekkingstocht leverde ook mooie inzichten op.

paul-stroomer

Unieke kwaliteiten

Ik heb een goed ontwikkeld analytisch vermogen, ben altijd op zoek naar patronen en heb het talent grote problemen in kleinere delen op te knippen. Dat doe ik liefst niet alleen, maar vooral graag met anderen. In die samenwerkingen krijgt mijn gevoelige kant de ruimte; verbinding maken en inspelen op wat ik voel dat speelt.

Ik heb een liefde voor leren. Die wordt nog overstegen door mijn passie voor toepassing van het geleerde en het behalen van resultaten. Ik zie welke verandering nodig is en maak deze waar. Mijn kennis van en ervaring met diverse theorieën, modellen en gereedschappen zijn niet voor in de boekenkast. Ik popel om ze met jou of je organisatie te delen en er uit te halen wat er in zit.

Doelgericht
Doelgericht
Samen
Samen
groei
Groei

Groei door verbinding

Ik coach en adviseer organisaties, teams en leidinggevenden. Je kunt bij mij terecht als je je team of organisatie sterk en betrokken wilt maken, bedrijfsvoering wilt verbeteren, samenwerking in je team naar een hoger niveau wilt brengen of persoonlijk wilt groeien. Ik stel vragen, structureer gedachten, zet aan tot denken, zet aan tot actie en ik inspireer.

Ik heb veel ervaring met trajecten waarin zowel de ‘zachte’ aspecten van de organisatie (gedrag en cultuur) als de ‘harde’ aspecten (structuur en systemen) in samenhang veranderd moeten worden. Die combinatie van aspecten vind ik zowel een doel op zich, als vereist voor het goed functioneren van een organisatie. Vandaar mijn missie: groei door verbinding.

Mijn cliënten geven aan dat het prettig is met mij te sparren en te werken. Ik kijk naar jou als persoon, de individuele teamleden en je organisatie als geheel. Samen leggen we een basis voor goed-georganiseerde verbetering, waarmee je verder kunt; ook lang nadat wij afscheid hebben genomen.

En verder?

In mijn vrije tijd lees ik veel, doe ik aan yoga, speel ik ukelele, vind ik klussen in en om huis heerlijk en breng ik graag tijd door met mijn vriendin Charlotte. Samen zijn we zo vaak mogelijk actief in de natuur: fietsen, (berg)wandelen, zeekajakken, …

Sinds juni 2021 ben ik aangesloten bij KLEI, een collectief van zelfstandig professionals, waarin kennis en ervaring uit vier disciplines bij elkaar komen: organisatie, marketing, communicatie en leiderschap. Met onze visie op hoe deze disciplines elkaar versterken, helpen we organisaties hun toekomst vorm te geven.

Samen met mij aan de slag of wil je meer informatie? Neem graag contact met me op.