Weg naar succes in 7 vragen

weg-naar-succes-in-7-vragen

Succes hebben gaat over het realiseren van doelen. Het is de mate waarin je in staat bent bepaalde doelen te verwezenlijken. Maar alleen jouw definitie van succes bepaalt of je succes bereikt of niet. Dus de vraag is simpel: vind jij jezelf succesvol? Sta je eigenlijk wel eens stil bij jouw persoonlijke definitie van succes? Met dit artikel vind je jouw weg naar succes in 7 vragen.

Anne Sweeney was directeur van Disney Media en omschreef succes als volgt: “Definieer succes in jouw eigen termen, realiseer het volgens je eigen regels en bouw een leven waar je trots op kunt zijn.” Met andere woorden: alleen jij weet wat succes voor jou betekent. Daarom is het belangrijk tijd voor jezelf te nemen en te verduidelijken welk succes je nastreeft en hoe je daar vorm aan geeft in het dagelijks leven; zowel op het werk als thuis. Daarbij kunnen de volgende 7 vragen je helpen:

  1. Wat is mijn talent, mijn unieke bijdrage?
  2. Welke van mijn activiteiten leveren het meeste resultaat op?
  3. Hoe sluiten mijn kennis en vaardigheden het best aan bij mijn passies en interesses?
  4. Waar wil ik over 3 jaar zijn?
  5. Hoe kan ik mijn geliefden laten merken dat ik van ze houd?
  6. Hoe wil ik worden herinnerd door de mensen die het dichtst bij mij staan?
  7. Welke stappen kan ik nemen om goed voor mijzelf te zorgen?

Succes is geen doel op zich. In plaats daarvan kun je het bereiken van succes beter zien als een resultaat van iedere dag een stapje nemen. Door iedere dag dingen te DOEN. Daarmee bereik je iedere dag kleine en soms grotere doelen. En zo geef je stap voor stap invulling aan jouw langere termijn visie.

Tot slot

Je hebt dit artikeltje niet voor niets tot hier gelezen. Blijkbaar denk je al na over hoe succes er voor jou uitziet en hoe je dat realiseert. En je hoopt dat je ergens een slimme tip of truc vindt die dat proces kan vereenvoudigen. Laat het me weten als je dit hebt gevonden, want ik ben er ook nog steeds naar op zoek. Ik heb al wel ontdekt dat je succes alleen ervaart als je af en toe bewust stilstaat bij wat je bereikt en nog wilt bereiken.

Ik wil je nog iets anders ter overweging meegeven. Draait het leven wel om het vinden van succes? Of draait het om betekenis? En wat betekent dat voor jou? Niet voor je ouders, je vrienden, je collega’s, je chef, maar voor jou?

Leven is vooral een zoektocht naar (connectie met) jezelf. De vragen hierboven helpen je hopelijk om na te denken over hoe jij daar invulling aan kunt geven en een betekenisvol leven kunt leiden. Als je daar hulp bij zoekt, vind ik niets leuker dan er met jou over sparren. Neem ik dat geval graag contact met me op.