Oefeningen mentale fitheid

 Je hoeft niet ziek te zijn om oefeningen te doen ter vergroting van je mentale fitheid. Mentale fitheid stelt je in staat snel om te schakelen van een negatieve naar een positieve mindset. En om je beter voor te bereiden op prestaties die je wilt leveren. Denk bijvoorbeeld aan voorbereiding op:

  • Een lastig gesprek;
  • Een veeleisend overleg;
  • Een creatieve brainstorm-sessie;
  • Geconcentreerde uitvoering van een taak.
fitheid-voelen

Denk je nu: “Ik heb het veel te druk om me voor te bereiden. Ik hol van vergadering naar vergadering. En thuis is er ook steeds van alles te doen. Ik heb daar helemaal geen tijd voor.”? Juist dan zou ik je willen adviseren gedurende 1 week te ontdekken welke impact korte, simpele oefeningen hebben op jouw leven. Hieronder bied ik je de mogelijkheid laagdrempelig en gratis te ontdekken wat mentale fitheidsoefeningen voor je kunnen doen.

Probeer het uit. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen; zowel op het werk als thuis. Als het goed is, voel je je na het doen van deze oefeningen, lekkerder in je vel, reageer je beter op anderen en ben je effectiever. Hoe vaker je oefent, hoe groter het effect.

Instructie oefeningen

  • Start het audio-fragment van je keuze en volg de instructies op;
  • Doe dagelijks, liefst verspreid over je dag, in totaal minimaal 12 minuten je oefeningen naar keuze;
  • Evalueer na 1 week wat de dagelijkse oefeningen voor je hebben gedaan;
  • Besluit of je het experiment staakt, voortzet op eigen gelegenheid of er meer van wilt weten (meer info onderaan dit artikel).

Voorbeeld-oefeningen mentale fitheid

fitheid-voelen

Voelen (2 minuten)

fitheid-ontspannen

Ontspannen (2 minuten)

fitheid-ademen

Ademen (2 minuten)

Als je meer wilt weten

Bovenstaande oefeningen zijn onderdeel van een besturingssysteem om je mentale fitheid te vergroten. Dit systeem is ontwikkeld door Positive Intelligence uit San Francisco en ik heb hun toestemming om het te gebruiken.

Ben je succesvol, maar nog niet helemaal blij of tevreden? Ben je gelukkig, maar niet zo succesvol als je zou willen zijn? Heb je het positieve effect van de oefeningen ervaren? Dan snap ik dat je er meer van wilt. Installeer dit besturingssysteem in jouw leven en leg de basis voor topprestaties en gezonde relaties, waarbij je je voldaan, gemotiveerd en optimistisch voelt. In een interactief programma van 6 weken leer ik jou de basis van het systeem aan. Als je hier meer over wilt weten, neem dan graag contact met mij op.