Citaat Steve Jobs

Steve-JobsIk kijk iedere ochtend in de spiegel en vraag mezelf: als vandaag de laatste dag van mijn leven was, zou ik dan willen doen wat ik vandaag ga doen? En steeds als het antwoord te veel dagen achter elkaar ‘nee’ is, weet ik dat ik iets moet veranderen.

Steve Jobs (1955-2011), mede-oprichter en voormalig topman Apple.

Persoonlijke reactie

Fijn te lezen dat zelfs genie en visionair Steve Jobs blijkbaar baaldagen heeft/had. Maar om daar dan ook consequenties aan te verbinden, vind ik stoer. Natuurlijk moeten je rekeningen worden betaald, dus je hoeft heus niet direct ontslag te nemen (al kan dat enorm spannend en bevrijdend voelen). Maar soms is een reeks baaldagen al te doorbreken door bewust eens iets anders te doen dan wat je gewend bent. Een boek lezen, een flinke wandeling maken, niet ’s avonds naar yogales maar ’s morgens vroeg, … Met het doorbreken van ingesleten patronen, verdwijnen mijn humeurige dagen vaak als sneeuw voor de zon. Misschien is af en toe een baaldag dus zo gek nog niet.